Marmelada ekologikoa berton ekoitzitako eta sasoiko barazkiz egina.
Geure lantegian egiten dugu, barazkia, kanabera-azukre ekologikoa eta geure ekoizpeneko limoien zukua nahasten dira, eta kontserbatzeko behar den gutxieneko azukreaz egiten da marmelada.
Ez zaio ezelako gehigarririk eransten, marmeladak barazkiaren ezaugarriak gorde ditzan: garraztasuna, testura, zaporea, usaina eta abar.
Bi motako barazki-marmeladak daude:
• zapore leunekoak, zitriko edo aromatikoekin nahastuta, hauen garraztasuna, lurrina edo zaporea hartzen dutenak (kuiatxo eta limoia, kuiatxo eta laranja, luzoker eta menda eta ipurua, etab.).
• intentsitate, garraztasun eta ezaugarri biziak dituzten barazkienak, gazituekin jateko eginak, saltsak, etab. (tomatea, piperra, pipermina, erremolatxa, tipula, etab.)
Zaporeak:
• Tipula.
• Azenarioa.
• Kuiatxo edo kalabazina limoiarekin.
• Kuia laranjarekin.
• Tomate gorria/berdea.
• Pipermina.
• Piper gorria/berdea.
• Erremolatxa sagarrarekin.
• Luzokerra, menda, ipurua.