Doniene Gorrondonan 1996. urtean hasi ginen txakolina. Orduz geroztik, ohitura zaharrak berirakurriz ardoa egitea izan da gure helburua, hots, nortasun handiko produktuak ekoiztea erroak galdu barik.
Natura eta mahastigintza ulertzeko erak ardo mota ezberdinak ekoizteko aukera eman digu: bertakoak diren mahats motak erabiliz, hondarrabi zuria eta hondarrabi beltza, Bakiok duen kokapen berezia baliatuz eta mahasti sail bakoitzak berezkoak dituen dohaiak azaleratuz.
Uxualak ere ekoizten ditugu, zuria, belar eta alga uxualak. Horretarako kuprezko alanbike bitartez egiten dugu mahats azalaren destilaketa arretatsua.
KONTAKTUA
Herria: Bakio-Bizkaia
Helbidea: Gibelorratzagako San Pelaio 1. 48130
Telefonoa: 94 619 47 95
Email: gorrondona@donienegorrondona.com