entro pro

Leka-entsalada epela ganba eta urdaiazpikoarekin - BBK Azoka

Leka-entsalada epela ganba eta urdaiazpikoarekin

Sasoiko lekak

Gaur egun, lekak urte osoan aurki ditzakegu, baina horien denboraldia urria eta uztaila bitartean izaten da, eta, horregatik, hilabete horietan kontsumitzea gomendatzen dizugu. Abuztuko eta iraileko uztak berantiarrak eta goiztiarrak izaten dira, hurrenez hurren. 

Gainera, barazki bikainak dira izoztuta gorde eta nahi denean kontsumitu ahal izateko ere.

Eta horiek sukaldean prestatzeko aukerak amaigabeak dira, lekek konbinazio ia amaigabeak eskaintzen baitituzte plater ugari egin ahal izateko, hala nola:

  • Egosita eta oliba-olioarekin, tomatearekin, urdaiazpikoarekin, piperrekin edo hainbat motatako saltsekin lagunduta.

  • Hotzak eta ozpin-saltsa batekin edo maionesa pixka batekin gozatuak.

  • Entsalada hotz edo epeletan.

  • Erregosiak.

  • Paella eta entsaladilla errusiarretan.

  • Lasagna eta kaneloien betegarrian, bexamel, tomate saltsa eta gazta birrinduarekin batera.

  • Plantxan.

  • Tortillan.

  • Arroz, patata, haragi, arrain, arrautza eta abarren hornigai gisa.

Gaur beste errezeta bat ekarriko dizugu, zure sukaldea animatuko duena: lekak entsalada epelean, ganba eta urdaiazpikoarekin.

Animatuko zara?

Leka-entsalada epelaren errezeta 

Osagaiak (4 pertsonarentzat)

  • 500 g leka fresko

  • 200 g ganba zuritu

  • 100 g urdaiazpiko, zatitxotan

  • 1 berakatz-ale

  • 1 koilarakada oliba-olio birjina estra

  • Gatza eta piperbeltza nahieran

Egiteko modua

Lekak garbitu, eta puntak eta hariak kenduko dizkiegu. 2-3 cm-ko zatitan ebakiko ditugu.

Eltze batean ura irakiten jarri eta gatz pittin bat gehituko diogu. Urak irakiten duenean, lekak gehitu eta 10-12 minutuz egosi behar ditugu, edo al dente egon arte.

Lekak xukatu eta gorde egingo ditugu.

Zartaginean, oliba-olioarekin baratxuri xehatua erregosiko dugu. Baratxuria urre-kolorekoa denean, ganbak gehitu eta 2-3 minutuz prestatuko ditugu, edo urre-kolorea hartu arte.

Erantsi leka egosiak, urdaiazpikoa, eta gatza eta piperra bota nahieran. Ondo nahastu eta kuzinatu 2-3 minutu gehiagoz, edo berotu arte.

Aurkezpena

Entsalada epela entsalada-ontzian edo banakako plateretan zerbitzatuko dugu. Ozpin edo alioli pixka batekin batera atera daiteke.

Aholkuak

Leka freskoak edo izoztuak erabil ditzakegu.

Izoztutako lekak erabiltzen baditugu, desizoztu egingo ditugu prestatu aurretik.

Entsaladari beste osagai batzuk gehitu ahal dizkiogu: tomatea, arrautza gogorra, oliba beltzak, etab.

INICIAR SESIÓN

Produktua saskira sartu da

1 <