Ziazerba eta zerba tortilla

Familia osoak, eragozpenik gabe, barazki edo ortuariak jateko era bikaina
 

Osagaiak: (4 pax-entzat)

  • 150 gr zerba
  • 150 gr ziazerba edo espinaka
  • 6 arrautza handi
  • 3  berakatz edo baratxuri berri
  • 80 ml olio
  • Gatza
  • Piperbeltza
  • Perrexila

 

Egitea:

  • Irakin zerbak eta ziazerbak 10 minutuz olioa eta gatza nahierara botata.
  • Irabiatu arrautzak eta erantsi piperbeltza, gatza eta perrexila.
  • Zatitu berakatz berriak eta frijitu.
  • Dena arrautzaren katiluan ipini, zerbak eta ziazerbak ur barik direla, eta arrautza ongi nahastu ortuari guztiekin.
  • Lehen berakatza egin dugun zartaginera bota berriro.
  • Pare bat minutu behar ditu azpialdetik arrautza egiteko, gero buelta eman plater batez eta beste bi minutu laga beste aldetik egiteko.

 

Bizkaiko sasoiko produktuen errezetak
Laiene Jatetxea (Patxi Rincón)

 

INICIAR SESIÓN

Produktua saskira sartu da

1