Tomate-carpaccioa Idiazabal gazta eta txipiroiekin
Osagaiak:
- 2 tomate handi eta sendo
- 1 /2 kilo txipiroi, garbi eta moztuta
- Brakatza eta perrexila
- 100 gr Idiazabal gazta fin-fin birrindua
- 1/4 Zallako tipulina
- Oliba-olioa
- Ezkaia eta berakatza
- Piperbeltz beltz eho berria.
Egiteko modua:
1. Tomateak garbitu eta xerra fin-finetan ebakiko ditugu; oso gomendagarria litzateke xerratzeko makina erabiltzea
2. Txipiak su bizian erregosi edo salteatu berakatz eta perrexilarekin kolorea hartu arte, eta tomate gainean banatu beroa transmititzeko; honela olio guztia aprobetxatuko dugu.
3. Platera mahaira ateratzeko unean birrindu Idiazabal gazta, arinegi urtu ez dadin.
Laiene Jatetxea-ren eskutik