• Blog
  • Errezetak
  • Tomate-carpaccioa Idiazabal gazta eta txipiroiekin

Tomate-carpaccioa Idiazabal gazta eta txipiroiekin

Osagaiak:

  • 2 tomate handi eta sendo
  • 1 /2 kilo txipiroi, garbi eta moztuta
  • Brakatza eta perrexila
  • 100 gr Idiazabal gazta fin-fin birrindua
  • 1/4 Zallako tipulina
  • Oliba-olioa
  • Ezkaia eta berakatza
  • Piperbeltz beltz eho berria.

 

Egiteko modua:

1. Tomateak garbitu eta xerra fin-finetan ebakiko ditugu; oso gomendagarria litzateke xerratzeko makina erabiltzea

2. Txipiak su bizian erregosi edo salteatu berakatz eta perrexilarekin kolorea hartu arte, eta tomate gainean banatu beroa transmititzeko; honela olio guztia aprobetxatuko dugu.

3.  Platera mahaira ateratzeko unean birrindu Idiazabal gazta, arinegi urtu ez dadin.

 

Laiene Jatetxea-ren eskutik

INICIAR SESIÓN

Produktua saskira sartu da

1