Tagliatelleak alberjinia eta gazta freskoarekin
Osagaiak (3 pertsonarentzat):
- Pasta freskoa (tagliatelle), 250 g
- Momoitio Baserria alberjinia bat, kubotan ebakia
- Saltxitxa freskoak, 300 g
- 12 cherry tomate, koloretakoak
- Momoitio Baserria kontserbako tomatea, 300 g
- Oliba-olio birjina estra, 2 koilarakada
- Kaiena eho pixka bat
- Gatza
- Errotik behi gazta freskoa, 200 g
- Albaka freskoa
- Ura eta gatza, pasta egosteko
Egiteko era:
- Zartagin batean, oliba-olio birjina estrako 2 koilarakada jarri su bizi-bizian, eta alberjinia minutu batez frijitu.
- Saltxitxak gehitu, cm erdiko zatitan moztuta, eta 5 minutuz frijitu.
- Cherry tomateak gehitu, erditik moztuta, eta beste 3 minituz frijitu.
- Tomate birrindua gehitu, pixka bat irakin dezan utzi eta 4 bat minutuz sutan utzi, saltsa pixka bat urritu arte.
- Gatz puntua begiratu eta kaiena hauts pixka bat gehitu, nahi erara.
- Bitartean, pasta ur gazi ugarian egosi, paketean jarritako argibideei jarraituz.
- Behin pasta egosita, hura zartaginera bota saltsarekin batera, eta dena ongi nahastu pasta saltsatan guztiz busti dadin.
- Berehala zerbitzatu, gainetik gazta xehatua eta eskuaz moztutako albaka orri batzuk bota ondoren.
Egiteko era:
- Alberjinia garbitu eta kubo txikitan moztu. Gorde.
23/08/2017 Kategoriak: Errezetak Etiketak: Hortalizas