Sasoiko kiwi bizkotxoa

Osagaiak: (4 pax-entzat)

  • 4 kiwi
  • 125 g gurin suabe
  • Kikaratxo bat (100 g) azukre
  • 2 arrautza handi
  • Kikaratxo bat (80 g) irin
  • Koilaratxo bat legami
  • Koilara bat azukre gehigarri
  • Koilara bat azukre-hauts

 

Egitea:

  • Bizkotxoa egiteko moldea (20 cm) gurinez igurtzi eta irin apur batez hautseztatu
  • Berotu labea 180°Ctan.
  • Nahastu gurina azukrearekin 3 minutuz, irabiagailua erabiliz.
  • Erantsi arrautzak eta nahastu berriro.
  • Ondoren, erantsi irina eta legamia, eta, irabiagailua  potentzia handienean dela, eragin eta nahastu orea 2 minutuz, dena ondo-ondo nahastuta egon arte.
  • Ipini orea bizkotxoa egiteko moldean.
  • Zuritu kiwiak eta ebaki lau zatitan.
  • Lau zati horietako bakoitza ebaki erditik eta banatu nahastura osoan.
  • Bota azukre apur bat frutaren gainean.
  • Bizkotxoa labean sartu 50 minutuz, gorritu arte.
  • Eginda dagoen edo ez jakiteko, sartu galtzorratza bizkotxoaren erdian.
  • Orea orratzari eransten bazaio, laga bizkotxoari labean beste apur bat.
  • Bizkotxoa prest dagoenean, utzi pausatzen beste 10 minutu.
  • Ondoren, atera moldetik eta ipini ontzi hermetiko batean.
  • Kiwi-bizkotxo hau postre edo azken buruko gozo-gozoa da, baina baita kafearekin hartzeko ere.
  • Azukre-hautsa gainean botata ateratzen baduzu, are gozoagoa izango da.

 

Bizkaiko sasoiko produktuen errezetak
Laiene Jatetxea (Patxi Rincón)

 

INICIAR SESIÓN

Produktua saskira sartu da

1