• Blog
  • Errezetak
  • Ortuko kukulu-entsalada, Urdaibaiko hegaluzea eta antxoak

Ortuko kukulu-entsalada, Urdaibaiko hegaluzea eta antxoak

Osagaiak:

  • Urdaibaiko antxoak, 205 gr-ko ontzia
  • Arbequina oliba-olio birjina estra
  • Urdaibaiko hegaluzea, 240 gr-ko ontzia

Ozpin-oliorako:

  • Tipulina
  • Pikilloko piperrak
  • Arbequina olioa 
  • Gatza
  • Modenako ozpina

Prestaketa:

Kukuluak garbitu eta ireki luzetara lau zatitan. 
Prestatu ozpin-olioa tipulinaz eta pikillo-piperrez, laukitxo txikietan moztuta, eta Arbequina olioz, gatzez eta Modenako ozpinez maneatuta. Jarri platerean kukulu irekia 4 zatitan, oliotako hegaluze zati batzuk erdian, antxoa-xerra bat kukulu bakoitzaren gainean, eta guztiaren gainean erantsi pikilloen ozpin-olioa. 

 

Laiene Jatetxea (Patxi Rincon)

INICIAR SESIÓN

Produktua saskira sartu da

1