Ortuko kukulu-entsalada, Urdaibaiko hegaluzea eta antxoak
Osagaiak:
- Urdaibaiko antxoak, 205 gr-ko ontzia
- Arbequina oliba-olio birjina estra
- Urdaibaiko hegaluzea, 240 gr-ko ontzia
Ozpin-oliorako:
- Tipulina
- Pikilloko piperrak
- Arbequina olioa
- Gatza
- Modenako ozpina
Prestaketa:
Kukuluak garbitu eta ireki luzetara lau zatitan.
Prestatu ozpin-olioa tipulinaz eta pikillo-piperrez, laukitxo txikietan moztuta, eta Arbequina olioz, gatzez eta Modenako ozpinez maneatuta. Jarri platerean kukulu irekia 4 zatitan, oliotako hegaluze zati batzuk erdian, antxoa-xerra bat kukulu bakoitzaren gainean, eta guztiaren gainean erantsi pikilloen ozpin-olioa.
Laiene Jatetxea (Patxi Rincon)