Kuiatxoak hegaluzez beteak

Barazkiak itsasoko onenarekin batera jateko era paregabea, dibertigarria eta osasungarria. Gainera, hotza zein beroa jan daiteke.                       

Osagaiak:

  • 4 kuiatxo edo kalabazin
  • hegaluze ontzi bat
  • arrautza bat
  • tipula gorri erdia 
  • Ogi birrindu edo arraspatua
  • 30 gr. Idiazabal gazta
  • 3 koilarakada oliba-olio birjina estra
  • 2 antxoa
  • Gatza
  • Piperbeltza

Egiteko modua:

  • Garbitu kuiatxoak eta moztu xerra luze eta finetan. Bereizi 20 xerra, eta gainerakoa gorde, betegarri legez erabiltzeko.
  • Berotu koilarakada bat olio zartaginean, erantsi kuiatxo txikitua, tipula xerra finetan ebakia eta antxoak. Laga su eztitan osagaiak maskaldu arte. Zartaginetik atera eta laga epeltzen.
  • Irabiatu arrautza hegaluzearekin eta Idiazabal gaztarekin batera, krema leun bat lortu arte. Erantsi kuiatxoen nahastura epela eta eragin ondo.
  • Nahastura horretatik ipini koilarakadatxo bat aldez aurretik gordetako kuiatxo-xerra bakoitzaren muturrean. Bildu eta joan laberako azpil batean ipintzen (koipeztatu azpila bilkariak ipini baino lehen).
  • Bilkariei bota gainetik ogi birrindua, koilarakada bat oliba-olio birjina estra, gatza eta piperrautsa. Eduki labean 200°C-tan 20 minutuz.

Laiene Jatetxearen errezeta

INICIAR SESIÓN

Produktua saskira sartu da

1