• Blog
  • Errezetak
  • Idiazabal gazta-bizkotxoa: berrasmatutako klasiko bat

Idiazabal gazta-bizkotxoa: berrasmatutako klasiko bat

Sukaldean tartetxo bat jardun eta etxeko postre bat prestatu gura duzu?
BBK Azokan aurkituko dituzun osagai fresko eta kalitatezkoekin, Idiazabal gaztaz egindako bizkotxo gozo hau lortuko duzu. 

Gozatu egiteko prozesuaz eta azken emaitzaz! Etxeko sukaldaritza zure sustraiekin konektatzeko eta zure osasuna zaintzeko modu bikaina da.

Idiazabal gazta osagai gisa

Idiazabal gazta Euskal Herriko altxor gastronomikoetako bat da. BBK Azokan Idiazabal gaztaren bi ekoizle aurkituko dituzu, bakoitza bere ezaugarriekin: Onandi eta Padilla.

Idiazabal gazta errezeta askotan erabil daitekeen osagai moldakorra da. Oraingo honetan, errezeta gozo eta original bat proposatzen dizugu: Idiazabal gaztaz egindako bizkotxoa. Bere zaporearen intentsitateari esker, gazta honek ukitu berezia emango dio zure postreari. Animatu sukaldean esperimentatzera eta harritu guztiak errezeta zoragarri honekin!

 

Osagaiak

  • 200g Idiazabal gazta birrindu

  • 200g azukre

  • 4 arrautza

  • 100ml oliba-olio leun

  • Laranja baten birrindura

  • 250g irin

  • Legamia kimikoko zorro bat

  • Gatz pitin bat

 

Prestakuntza

  1. Aurrez berotu labea 180 ºC-tan eta koipeztatu molde biribil bat.

  2. Nahastu osagai lehorrak: bol batean, nahastu irina, legamia eta gatza. Gorde.

  3. Irabiatu arrautzak azukrearekin: beste bol batean, irabiatu arrautzak azukrearekin, nahastura aparduna lortu arte.

  4. Gehitu gainerako osagaiak: gehitu Idiazabal gazta birrindua, oliba-olioa, laranja-birrindura eta irin-nahastura. Irabiatu ore homogeneo bat lortu arte.

  5. Isuri orea moldean: bota orea koipeztatutako moldean eta laberatu 45 bat minutuz edo zotza sartu eta garbi atera arte.

  6. Utzi hozten: labetik atera ostean, utzi bizkotxoa moldean hozten minutu batzuetan, desmoldatu aurretik.

 

Aholkuak

  • Idiazabal gazta: Idiazabal gazta ondua edo erdiondua erabil dezakezu, zure gustuaren arabera.

  • Oliba-olioa: oliba-olioak zapore biziagoa emango dio bizkotxoari. Zapore leunagoa nahiago baduzu, gurin urtua erabil dezakezu.

  • Dekorazioa: hoztu ondoren, bizkotxoa glas azukrez hautseztatu dezakezu, edo fruta freskoekin dekoratu.

Gozatu etxeko bizkotxo zoragarri honetaz!

Laguntzeko iradokizuna:

  • Banilla- edo gazta-izozki bola bat

  • Ahabi-marmelada pixka bat

  • Ezti-txorrota txiki bat

Errezeta honekin, gazta gozo honetaz disfrutatzeko beste modu bat proposatzen dizugu: bizkotxo harroa eta zaporez betea! Primeran konbinatzen da txakolinarekin, gure lurraldeko beste produktu izar batekin. Presta zaitez zure ahosabaiari atsegin emateko gure zapore benetakoenekin!

Animatzen zara errezeta hau prestatzera eta zure emaitzak sare sozialetan partekatzera? Ez ahaztu gu etiketatzea!

INICIAR SESIÓN

Produktua saskira sartu da

1