Foie (edo pate) pintxoa, sagar eta gerezi marmeladarekin
Osagaiak:
- 50 gramo foie gordina (horren ordez gibel-ore edo patea erabil daiteke)
- Koilarakada bat gerezi- eta sagar-marmelada
- Koilarakada bat Modenako ozpin baltsamikozko krema
- Gesaltza Añanako gatz apur bat (malutak)
Egiteko modua:
Foie (edo patea) plantxan:
Plantxa edo zartagina oso bero dagoenean, bi aldeetatik arin kuzinatu foiea. Platerean ipini koilarakada bat gerezi- eta sagar-marmeladarekin, foie gainean maldon gatz apur bat ipini eta Modenako ozpin baltsamikozko kremaz apaindu.
Marmelada egiteko:
Osagaiak:
- 50 gr sagar eta 50 gr gerezi (purea)
- 25 gr azukre
- Limoi erdiaren ura
Egiteko modua:
- Sagarrak zuritu, mutxikina kendu eta lauki txikitan moztu. Kazola batean jarri azukre eta limoi-urarekin, eta laga ordubete inguru beratzen.
- Denbora hori igarota, ipini kazola su ertainean eta laga 35-40 minutu egosten, tarteka eragin edo nahastuz. Marmeladaren testura hartzen duenean, kendu kazola sutatik. Testura finagoa eta pikor bakoa gura bada, birrindu marmelada irabiagailuaz edo pure egitekoaz.
Laiene Jatetxearen eskutik
28/07/2016 Kategoriak: Errezetak Etiketak: Hortalizas