Basokadatxo bat jogurt, ezti eta intxaur
Osagaiak:
- 6-7 gaileta
- 4-5 intxaur oskol barik (Trazola)
- 4 koilarakada jogurt, behi-esnez egina (Errotik)
- 2 koilarakada lore-ezti edo marmelada
- Edalontzi bat
- Izozteko plastikozko poltsa bat
- Arrabola
- Koilaratxoa
Prestaketa:
1. Intxaurrei oskola kendu eta zati-zati egin. Gorde
2. Gailetak birrindu
3. Intxaurren erdiak gailetekin nahastu eta geruza bat osatu edalontziaren hondoan
4. 2 koilarakada jogurtez estali
5. 2 koilarakada ezti edo marmeladaz estali
6. Beste 2 koilarakada jogurt gehitu
7. Intxaur txikituz nahasturiko gaileta birrinduz hautseztatu edo gaileta-zati bat jarri gainean
8. Koilaratxoa hartu eta edalontzian sartu gure jogurt, ezti eta intxaur gozoak jaten hasteko.
Aukerak
- Jogurta intxaurrekin nahastu dezakezu jogurt-geruza egin aurretik
- Jogurt geruzetako batean koilaratxo erdi bat ezti edo marmelada jar dezakezu eta zotz batez nahastu marrazkiak egiteko.