Baserriko ezti-bizkotxoa
Osagaiak:
- 2 kikara irin
- Kikara bat esne oso
- Gurina
- Zorrotxo-erdi legamia
- Limoi bat
- Intxaur muskatua
- 2 arrautza
- Eztia
Egiteko modua:
1- Utzi gurina hozkailutik kanpo, giro-tenperaturan. Gero, nahastu katilu batean hiru edo lau koilarakada eztirekin (kontuz ezti kopuruarekin, bizkotxoa ez gozatzeko eta ez hezetzeko gehiegi).
2- Nahasturari erantsi esnea eta limoi-ur zurrusta txiki bat.
3- Beste katilu batean, ipini irina legamiarekin eta intxaur muskatu apur bat. Eragin pixka bat eta limoi-birrindura apur bat erantsi.
4- Batu bi nahasturak katiluetako batean eta dena irabiatu.
5- Zuringoak elur-itxuran jo edo irabiatu eta pixkanaka oreari erantsi (zuringoak elur-itxuran jartzeko, bizi-bizi irabiatu behar dira, tamaina hartzea eskatzen duen prozesua baita).
6- Bizkotxoaren orea prest dugunean, labea piztu 180 gradutan eta moldea koipeztatu gurin apur batez.
7- Bota orea moldera eta sartu labean ordu erdiz.
8- Bizkotxoa labetik atera aurretik, egiaztatu barrutik ondo egina dagoela bizkotxoaren erdian zerbait zorrotza sartuta.
9- Bizkotxoaren azala txokolatez, eztiz edo limoiz apaindu, zapore-ukitu berezia eta itxura hobea emateko.
Laiene jatetxearen eskutik
20/10/2016 Kategoriak: Errezetak Etiketak: Pastel Vasco