Bakailao-solomo frijitua txirla eta txakolinaz

Osagaiak:

  • 2 bakailao-trontzo
  • 2 tipuleta
  • Berakatz-ale bat
  • Piper berde ½
  • Baso bat txakolin
  • 12 oliba beltz
  • Oliba-olioa
  • Gatza
  • Tipulina
  • 300 gramo txirla fin

Egiteko modua:

1. Tipuletak, piperra eta berakatza txikitu. Dena zartaginean poxatu edo pil-pilean egin olioarekin eta ondu.

2. Barazkiak egin ondoren, erantsi txakolina eta utzi su txikitan urritzen eta loditzen.

3. Bakailao-trontzoak irineztatu eta zartaginean frijitu olio apur batekin.

4. Erantsi txirlak berakatz apur batekin eta eragin ondo.

5. Ipini bakailaoa txirlekin barazkiak dauden kazolan eta utzi minutu batzuk sutan. Gazi-gezan zelan dagoen probatu.

6. Kazola 5 minutuz estali txirlak ireki eta bakailaoa prest egon arte.

 

Laiene jatetxearen eskutik

INICIAR SESIÓN

Produktua saskira sartu da

1